Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bemutatkozom

Mert hát illik bemutatkozni.

Kolozsváron születtem és nőttem fel, egy másik korszakban. Kölyökkoromban én is mindenféle szerettem volna lenni: űrhajós, detektív, zongorista, író - hogy csak néhányat említsek.

14 évesen kezdtem el gitározni, és sokáig azt hittem, hogy gitáros leszek. Országos első lettem egy versenyen. Nem sokkal érettségi előtt tudtam meg, hogy Romániában nincs klasszikus gitár szak, így fizikára felvételiztem. Szerencsére nem sikerült...

A gitárral egyszerre kezdtem a sárkányrepülést is. Álmomban is össze tudnám szerelni azt a két gépet, amivel edzettünk... Aztán jött a katonaság (akkor még nagyon is kötelező volt), majd csupa olyan munkahely, ahol a vasárnap (a fő edzésnapunk) is munkanap volt. Így a repülés lassan kimaradt az életemből...

Katonaság. Van, aki órákig tudja mesélni a katonaélményeit. Én is tudnék mesélni, de (erről) nem szívesen. Esetleg a szabadságom alatt megtett hegyi túrát érdemes megemlíteni. Meg néhány bányavidéki kimenőt...

Leszerelés után voltam gyári munkás, gitártanár, villamosvezető, majd 1990 óta bábszínész. 1992-ben egy picit zeneakadémista is lettem, de szerencsére idejében abbahagytam.

Mindezekkel párhuzamosan a Zsebszínház tagja voltam (színész-muzsikus-rendező, utolsó társulatvezető), rendszeres bedolgozója voltam a kolozsvári Állami Magyar Színháznak (statiszta, majd muzsikus) és a székesfehérvári Vörösmarty Színháznak (muzsikus). (kb. 1995-ig) Ugyanebben az időszakban (szórványos) rádiós-tévés bedolgozásaim is voltak (riporter, színész, hangjáték-rendező, szakács)

1995 előtt néha-néha, 1995 és 2000 között (majdnem) rendszeresen tanítottam iskolában is. Kolozsvári tanítóképzősökkel indult a Vakvarjúcska Bábstúdió, ennek jogutóda a Sétáló Bábszínház - most már diákok nélkül.

Megjelent már egy-két írásom is. Néhány cikk, néhány vers, néhány bábdarab, egy kisregény. Egy részük saját nevemen, a többi álnéven. De erről majd máskor. (Azért álljon itt egy link a kisregényemhez: Háromszögek)

Mindezeken kívül két évtizede püfölöm a billentyűzetet, nyomorgatom az egeret. Gépelek, szerkesztek, tördelek. Egyetemi szakdolgozatot, diplomamunkát, lapot, könyvet. Vagy kottát. Mert gitárt még mindig tanítok.

Ja, és mondtam már, hogy főállásban bábos vagyok?...

Picit személyesebben - azaz A hölgyek és én

Röviden: eddig hol nem jött össze, hol megúsztam. Most: szünet.

Hosszabban: majd máskor.

0 Tovább

Már kezdem kapiskálni...

... hogyan is működik ez az oldal. Jobbra betettem két linket is: az első a Sétáló Bábszínház honlapjára mutat, a másik a Flickr-oldalamra (ez utóbbi angolul van - akit zavar, ne nézze).

Ezenkívül sikerült beállítanom a hozzászólások szűrését (a kommentek moderációját) is, azaz a hozzászólásokból csak az jelenhet meg, amit én is jóváhagyok. Nem akarok úgy járni, mint az az ismerősöm, akinek a blogját nemrég letiltották a meg nem szűrt (egymást szapuló) hozzászólások miatt.

Képet, videót, zenét csak ritkán fogok feltenni. Bár a világháló tele van olyan tartalommal, amit nagyon szívesen megosztanék másokkal, nagy része jogvédett, és nekem nincs kedvem semmiféle jogi cicázáshoz. Talán, ha nagy leszek... Különben nélkülem is megkaphatja bárki, amit igazán kell.

Kényes témák természetesen lehetnek majd. De nem lesznek rasszista, gyűlölködő megnyilvánulások, értelmetlen szitkozódás, és nem lesznek pornó- vagy nudista képek sem. Aki ilyet keres, húzzon el innen. Vagy maradjon, de csendben.

0 Tovább

Mindenki csinálja...

Blogot ír boldog és boldogtalan, miért pont én maradjak ki a sorból?

A különböző oldalakra írt kommentek helyett itt egy helyen lesznek a gondolataim, talán magam számára is áttekinthetőbben. Ki tudja, talán még olvasóim is lesznek. Majd, ha igazi blogger leszek...

Hogy miről fogok írni? Majd kiderül. Sok minden érdekel, néhány témáról véleményem is van, vagy lesz. A szanaszét szórt hozzászólásaimból is összegyűjtök néhányat - ha megkapom őket.

Bemutatkozás? Majd elfelejtettem. Szakképzetlen értelmiségi vagyok, azaz nem azt a munkát végzem, amire a látogatott tanintézmények kiképeztek. A jelenlegi szakmámra akkoriban nem is létezett felsőfokú képzés, így elég cifra és kacskaringós úton lettem az, ami vagyok: bábszínész.

0 Tovább
12345
»

Géza bácsi

blogavatar

még egy nyilvános gondolkodó...

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek